10 mai 2022

Tradiția construirii monumentelor funerare, crucilor de marmură, statuilor, capacelor și postamentelor!

Share Post:

Monumentele funerare reprezintă simbolul întâlnirii familiei cu cei trecuți în neființă. Locul în care îți plângi durerea și ii comemorezi pe cei care nu mai sunt lângă noi. O formă de omagiu și amintire veșnică.

Orice cruce de marmură este unică în felul său, în primul rând datorită proprietății marmurei, orice bucată de marmură are o nuanță și un model diferit. Pe lângă diversitatea naturală a marmurei orice cruce de marmură se sculptează și prelucrează manual de către pietrari iscusiți.

În România există o lungă tradiție de executare a crucilor de marmură, datorită depozitelor naturale de marmură de la Rușchița. Marmura din această zonă fiind una dintre cele mai cunoscute și folosite în toată lumea datorită calităților sale. Din acest motiv, în țara noastră s-a creat o întreagă tradiție a prelucrării acestei roci deosebite.

Beneficiază de aptitudinile meșterilor de la Uci-Stone, care au această pasiune în sânge, iscusința lor fiind transmisă din generație în generație. Atelierul de prelucrare a marmurei și a confecționării crucilor de marmură se află la doar câțiva kilometri de cariera de la Rușchița, iar meșterii noștri și-au dobândit abilitățile de la strămoșii lor.

Monumentele funerare executate aici pot fi realizate într-o varietate mare de moduri și stiluri, de la cele mai clasice și sobre, la cele cu adevărat speciale și individuale cu fotografii încorporate, cu design personalizat, cu diverse texte, gravuri și fonturi alese de tine și membrii familiei tale. Toate crucile de marmură fiind realizare manual de pietrarii noștri cu ani de experiență în acest domeniu.

Cei care nu mai sunt printre noi merită să fie pomeniți cum se cuvine cu monumente funerare unice!

Crucea de marmură este simbolul care leagă membrii familiei cu cei plecați în neființă. În acestă idee, monumentul funerar ar trebui să reflecte viața celui pe care îl găzduiește. Iar tu ai ocazia sa apelezi la cei mai iscusiți pietrari din țară care păstrează tradiția prelucrării acestui material vie! Alege să oferi răposatului un loc unic de odihnă, un loc în care te poți întoarce pentru omagiu.