14 iulie 2021

Cruci marmura sau monument marmura

Share Post:

Pentru cei care respectă cu grijă amintirea celor dragi, alegerea crucii funerare sau a monumentului funerar ar putea fi o decizie deloc ușoară. Și totuși pentru ce să optezi: cruci de marmură sau monument de marmură? Orice ați alege să știți că aici nu aveți cum să dați greș.

Crucea de marmură este un obiect funerar din ce în ce mai accesibil, care permite personalizarea locului de veci. Este creaţia unor specialişti, care doresc să vă ajute să omagiaţi memoria persoanelor dragi decedate. Datorită multitudinii de opțiuni, crucea din marmura poate fi deseori considerată un obiect artistic pentru că meșterul care o prelucrează va lăsa inevitabil o parte din sufletul său acolo.  Este omagiul adus, într-un mod rafinat, celor ce au trecut în nefiinţă. 

Pe de altă parte, când vine vorba de decorarea mormântului, mulți optează pentru un monument funeral. Acesta poate fi atât o placa verticala sau orizontală cat si o sculptura, un bust sau o compoziție vasta, o coloana, arca si alte construcții de acest gen. De obicei monumentul funerar se instalează împreună cu o placa pe mormânt, numita si placa funerara. Din cauza lipsei locurilor la cimitire, cu fiecare an tot mai des apar doar plăcile funerare cu textul informativ pe locul de înmormântare. Pentru cei care nu dispun de prea mult spațiu la mormânt, o cruce din marmură poate fi alegerea optima.

Monumentele din marmura sunt la fel în mare cautare ca și cele din granit. Se datoreaza caracteristicilor posedate de mineralul dat, printre care:

Prelucrare usoara permite crearea oricaror forme pentru monument;

Valoarea artistica a monumentului creste considerabil, daca acest este confectionat din marmura:

Datorita desenului unic al plăcilor, fiecare monument va fi unic.

   Fiecare persoana își alege varianta care i se potrivește cel mai mult. In caz de nesiguranță la alegere pot fi confecționate monumente din marmură  combinate, care conțin nemijlocit și o cruce din marmură.