15 aprilie 2021

20 de ani de muncă, pasiune și dedicație

Share Post:

Povestea noastră a început încă din 1998, adică de peste 20 de ani ne-am dedicat totalmente sculpturii în marmură. La mai puțin de 10 km distanță de locul nostru de baștină – Poiana Rusca, locul în care am crescut, ne-am dezvoltat și locuim și pană-n prezent, se găsește cea mai mare carieră de marmură din România. De aici se trage pasiunea pentru această rocă naturală, iar calitatea excepțională și nuanțele remarcabile ale marmurei din această zonă ne-a determinat să începem să o prelucrăm și să o sculptăm și sa facem unele din cele mai frumoase obiecte din marmură.


În plus față de proprietățile sale speciale, marmura este un material scump, deoarece presupune precizie și experiență în prelucrare și finisare pentru a-și păstra frumusețea naturală. Cu toate acestea, prețul devine mai accesibil în comparație cu vremurile în care doar aristocrația se bucura de un astfel de lux. Rezultatele marmurii sculptate sunt impresionante, la fel ca întregul proces de prelucrare, începând cu extragerea sa din cariera Rușchița. Aceasta este una dintre cele mai importante cariere de marmură din Europa, zăcămintele de marmură de la Rușchița au început a se exploata încă de la sfârșitul secolului al XIX-lea.Marmura din această zonă este specială și datorită nuanțelor acesteia, de la alb la gri, roz, galben-roz și roșiatic. Grație calității deosebite ale marmurei de la Rușchița, sculptorul maghiar Istvani Ferenczy a comparat-o cu marmura de Carrara, acesta fiind un oraș din regiunea Toscanei, Italia, renumit pentru faimoasa sa marmură. Marmura de Carrara a fost folosită încă din Roma antică, iar construcții celebre ca Panteonul și Columna lui Traian din Roma au fost realizate din acest material.
Prin urmare, de peste 20 de ani selectăm, prelucrăm și comercializăm cea mai bună piatră de marmură naturală pentru a oferi tuturor clienților noștri, atât persoane fizice, cât și persoane juridice, garanția unei lucrări bine realizate din materiale premium. Vasta noastră experiență în acest domeniu ne-a permis să creăm o echipă profesionistă dedicată activității sale, oferind astfel o gamă diversă de cruci de marmură ți granit,cruci duble, monumente funerare, piramide, vaze, statui, capace, socluri, inscripții etc. la orice model dorit și la orice grosime a materialului.
Procesul de producție a unei cruci de marmură începe în prima fază cu alegerea blocurilor de piatră naturală din carieră, etapa următoare fiind tăierea cu un fir sau cu un disc diamantat a acestor blocuri în plăci poligonale de diferite dimensiuni. Apoi, în funcție de produsul final dorit, sculptorii prelucrează manual aceste plăci și le dau forma necesară pentru a trece la ultima etapă a procesului de producție care constă în finisarea și fasonarea marmurei.


Noi, la Ucistone credem că lucrul cu marmura este o artă și o facem cu multă pasiune, îngăduință și pricepere. Odată ce atingi placa de marmură și îi simți textura, îi vezi culoarea, nuanțele și îți dai seama că a durat milioane de ani ca să se formeze, atunci începe arta.